nieuws

Kamervragen SP over mogelijke patiëntenstop in ziekenhuis Hengelo

Ziekenhuis ZGT in Hengelo
Ziekenhuis ZGT in Hengelo
Het dreigement van het bestuur van ziekenhuisgroep ZGT dat de financiële problemen bij het ziekenhuis in Hengelo mogelijk leiden tot een patiëntenstop heeft geleid tot Kamervragen van de SP.
De oppositiepartij wil van minister Edith Schippers weten wat zij vindt van de uitspraken van bestuursvoorzitter Ton Ruiks van het ziekenhuis. Ruiks gaf gisteren in een gesprek met de gemeenteraad van Hengelo te kennen hoe een bezuiniging van tien tot vijftien miljoen euro doorgevoerd moet worden. 
De spoedeisende hulp in het ziekenhuis lijkt te sneuvelen. Voor acute zorg moeten Hengeloërs in de toekomst mogelijk uitwijken naar Almelo. 

Signaal

De SP wil van de minister weten of zij het met die partij eens is dat bestuurders met hun plannen pas op de plaats moeten maken nu verschillende partijen hebben aangegeven dat Hengelo een volwaardig ziekenhuis moet houden. Dat signaal is afgegeven door de gemeente Hengelo, huisartsen en ook zorgverzekeraar Menzis. 

Alternatieven

SP-Kamerlid Nine Kooiman wil van de minister weten welke invloed de gemeente Hengelo heeft om te voorkomen dat het ziekenhuisbestuur besluit tot het doorvoeren van een patiëntenstop. Ze wil ook van Schippers weten of de minister nog een rol voor zich zelf ziet weggelegd in het vinden van alternatieven die kunnen leiden tot het openhouden van het ziekenhuis in Hengelo. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.