nieuws

Van Rolls Royce tot jukebox onder de hamer bij veiling Genemuiden

Altijd al een Rolls Royce willen hebben? Vanaf 23 september kan deze wens uitkomen. Veilinghuis Hessink veilt verschillende soorten oude auto’s, waaronder Rolls Royce, Jaguar en een zeldzame Zwitserse bus, maar ook andere antieke spullen zoals oude uniformen, kinderwagens, beeldjes, een jukebox en meerdere koetsen.
Echtpaar Bilderdijk uit Kamperzeedijk wil van de verzameling af en besloot om Bradley Hessink, veilingmeester van veilingbedrijf Hessink, in te schakelen. Het is zijn taak om meer dan duizend artikelen te veilen onder belangstellenden. Het leuke is dat iedereen mee kan doen aan deze veiling.
“De veiling is toegankelijk voor iedereen. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf inschrijven van te voren en op het moment dat je iets leuks ziet, een bordje omhoog te houden. Wie weet ga jij dan naar huis met een bijzonder item”, vertelt Hessink.

Bieden

Het is nooit te voorspellen hoe een veiling gaat lopen. Hessink wil niet al te hoog inzetten maar hij verwacht dat er minstens tussen de 250.000 en 350.000 euro wordt opgehaald. “Het ligt eraan hoeveel mensen er meebieden. Hoe fanatieker iedereen is, hoe hoger de prijs gaat.’’
Nieuwsgierig geworden? Vanaf vandaag tot en met zaterdagmorgen kunnen de objecten bewonderd worden tijdens de kijkdagen. Aanstaande zaterdag om 11.00 uur start de veiling aan de Kamperzeedijk 2A in Genemuiden. In deze catalogus is te vinden wat allemaal onder de hamer gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.