nieuws

Inwoners Steenwijkerland en omgeving boos over aanpassing vliegroutes Lelystad Airport

350 belangstellenden hebben vanavond in Rabotheater De Meenthe hun ongenoegen geuit over de uitbreiding van Lelystad Airport en de aanpassing van de vliegroutes.
Na eerdere infoavonden in Dalfsen en Zwolle ging het er in Steenwijk soms ook fel aan toe en liepen de emoties af en toe hoog op. Insteek van de avond was het informeren over de noodzaak van de ontwikkeling van Lelystad Airport en de effecten op de leefomgeving.

Fluisterbootjes

"De ondernemers in de Weerribben moesten van de overheid investeren in fluisterbootjes terwijl dezelfde overheid nu kiest voor lawaaierige Boeings en Airbussen boven het gebied." Dat bracht Stichting HoogOverijssel naar voren. Een andere spreker vergeleek Lelystad Airport en Schiphol met "kleinduimpje die reus de reus overeind moet houden".

Op naar Den Haag

Een oproep van een inwoner van Epe om naar Den Haag te gaan en daar 'meer lawaai te maken dan de vliegtuigen' kreeg veel bijval, volgens de spreker zouden alle belanghebbenden moeten demonstreren totdat de aanpassing van de vliegroutes een 'hoofdpijndossier' wordt en een eventueel volgende staatssecretaris het dossier liever kwijt dan rijk is.

Tweede Kamer

Woensdagmiddag werd er in Den Haag gedebatteerd over de geplande vliegroutes. De Tweede Kamer reageerde zeer kritisch over de vliegroutes van en naar Lelystad Airport. Staatssecretaris Dijksma wil echter voorlopig niet afwijken van de indeling van het luchtruim. Volgende week wordt er nogmaals over de vliegroutes gesproken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.