nieuws

Raad van State geeft groen licht voor komst vrijetijdscentrum bij stadion Zwolle

Raad van State
Raad van State
Bowlen & Zo mag een nieuw vermaakcentrum openen in de omgeving van het stadion van PEC Zwolle. Dat heeft de Raad van State vandaag beslist.
Het Chinese restaurant Wok Stadion, gevestigd in het stadioncomplex, maakte bezwaar tegen de komst van het vrijetijdscentrum. Daarin komt ook een restaurant. Wok Stadion is bang voor concurrentie. Het gemeentebestuur van Zwolle ziet dat probleem niet en verleende daarom een vergunning.

Te kort door de bocht?

De rechtbank in Zwolle verwierp eerder meteen het beroep van Wok Stadion, omdat concurrentiebelangen geen rol kunnen spelen bij het verlenen van een vergunning. Maar de rechtbank ging te kort door de bocht, oordeelt de Raad van State vandaag.
De rechtbank had ook moeten kijken of het ondernemersklimaat in de omgeving van het stadion wordt aangetast. Als bedrijven door concurrentie omvallen, dreigen leegstand en verloedering.
Geen dreigende leegstand 
Maar dat ziet de Raad niet gebeuren in het gebied rond het stadion. Dreigende leegstand is niet door het Chinese restaurant aangetoond. De Raad vindt een vermaakcentrum in dit gebied juist goed passen in het beleid dat de gemeente voert.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.