nieuws

Enschedese leerlingen brengen hardlopend cheque naar Neede

Een ochtendje lekker hardlopen onder schooltijd. Een kleine delegatie van het Stedelijk Lyceum uit Enschede deed dat vandaag, maar wel met een duidelijk doel. Een cheque van 800 euro van Enschede naar Neede brengen.
Het geld, in de afgelopen weken op school verzameld, is bestemd voor de 9-jarige Jason Zwierink uit Neede. De jongen raakte vorig jaar bij een tragisch ongeval grotendeels verlamd.
De trekker waarop Jason vorig jaar juni meereed, kwam in het buitengebied in botsing met een auto. Daarbij werd de jongen uit de trekker geslingerd en kwam hij onder het landbouwvoertuig terecht.
Hij hield er een hoge dwarslaesie aan over en is nu vanaf zijn nek verlamd. Veel functies in zijn schouders, armen, buik en benen zijn weg.

Stichting

Eind vorig jaar richtten vrienden van het gezin Zwierink een stichting op met als doel om Jason en de familie zoveel mogelijk te ondersteunen. Docent Maarten Peddemos van het Stedelijk Lyceum Enschede woont zelf in Neede in en wilde ook graag helpen. Daarom mobiliseerde hij leraren en leerlingen om in actie te komen.
Het resultaat was een cheque van 800 euro, die vanochtend – hardlopend – van Enschede naar Neede werd gebracht. 

Geweldige actie

Moeder Wendy Zwierink nam de cheque in ontvangst en was bijzonder blij met het geld. “Een geweldige actie. Het geld kan onder andere gebuikt worden voor onderzoek”. Jason zelf was ook aanwezig bij de overhandiging van het geld. “Cool dat ze dit doen,” zo vond hij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.