nieuws

Marktplaatsdeal gaat mis in Almelo, deze man gaat er met sieraden vandoor

Onder de Loep
Onder de Loep
Het lijkt een aardige man, geïnteresseerd in de sieraden die te koop worden aangeboden op Marktplaats. Maar een gezin uit Almelo zit inmiddels met een flinke kater. De man die ze te goeder trouw binnen laten, pakt de sieraden en rent er zonder te betalen mee naar buiten. Het hele voorval is gefilmd, dankzij een camera die aan het huis hangt.
De bewoners van het huis aan de Havezathe in Almelo bieden twee weken geleden sierden te koop aan op Marktplaats. Met een koper spreken ze een prijs af. 3500 euro. Vorige week dinsdag, 12 september, komt een man de sieraden ophalen. Het is rond zeven uur 's avonds bij hun huis aan de Havezathe. 

Man schrikt van blaffende hond

Op de videobeelden is te zien dat de man aanbelt en daarna schrikt van de blaffende hond. Als de hond weg is loopt hij weer naar de voordeur en laten de bewoners hem binnen. De man bekijkt daar de sieraden en vraagt of de bewoners alles willen inpakken. Omdat hij geen geld bij zich heeft, vraagt hij waar hij kan pinnen en vertrekt uit het huis. 
Tien minuten later is de man terug. Hij wordt weer binnen gelaten en pakt snel het rode kistje waar de bewoners de sieraden in hebben gestopt. Daarna zet de 'koper' het op een lopen. Bij de voordeur probeert de bewoner hem nog tegen te houden, maar de man blijkt te sterk. Met de sieraden rent hij de Havezathe in.
Update: de man is inmiddels herkend en aangehouden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.