nieuws

Heracles en PEC Zwolle tegen amateurs, FC Twente ontvangt FC Eindhoven

FC Twente speelt thuis tegen FC Eindhoven
FC Twente speelt thuis tegen FC Eindhoven
De Overijsselse clubs in de KNVB Beker hebben op het eerste gezicht niet ongunstig geloot voor de tweede ronde van de KNVB Beker. PEC Zwolle ontvangt Kozakken Boys, Go Ahead Eagles gaat naar Fortuna Sittard en FC Twente speelt thuis tegen FC Eindhoven. Voor Heracles Almelo is het nog even afwachten wie de tegenstander wordt.Â

Lisse of Hoek

Heracles Almelo, dat dinsdag Rijnsburgse Boys met 0-2 versloeg, weet wel dat het een amateurploeg treft. Het speelt een thuisduel tegen Lisse of HSV Hoek. Die twee ploegen zaten samen in de koker omdat de KNVB die wedstrijd nog in onderzoek heeft. Lisse won het duel na strafschoppen, maar wel nadat er via een ABBA systeem penalty's werden genomen. Daarbij neemt elke partij er twee achter elkaar in plaats van om en om. Dat is onregelementair, en daarom wordt het duel nog nader onderzocht. 

Fortuna Sittard-Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles moet als enige club uit Overijssel een uitwedstrijd spelen, en wel in Sittard. De ploeg van Leon Vlemmings won dinsdag van Barendrecht met 1-3 nadat het in de eerste helft nog met 1-0 achter kwam te staan. Ook Fortuna Sittard versloeg een amateurclub. De Limburgers waren met 0-1 te sterk voor Noordwijk. 

Kozakken Boys

PEC Zwolle moet voor een plek in de achtste finales zien af te rekenen met Kozakken Boys. De bekerwinnaar van 2014 had donderdag geen enkele moeite met De Meern. De derde divisionist werd met 0-5 verslagen. Kozakken Boys schakelde deze week verrassend De Graafschap uit. Vorig jaar werd Kozakken Boys tweede in de tweede divisie achter kampioen Jong AZ.

Eindhoven thuis

FC Twente ontvangt eerste divisionist Eindhoven. Die ploeg versloeg deze week Sparta Nijkerk met de kleinst mogelijke cijfers: 0-1. Zelf wonnen de Tukkers vrij gemakkelijk van ONS Sneek met 1-3. 
Bij de loting zaten geen Overijsselse amateurclubs meer. Staphorst, HHC Hardenberg en Genemuiden werden deze week al uitgeschakeld. De wedstrijden in de tweede ronde van de KNVB Beker vinden plaats op dinsdag 24, woensdag 25 of donderdag 26 oktober. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.