nieuws

'Storm over Beulaeke' is daverend succes, nieuwe voorstellingen in 2018

"Misschien wel twee keer de zaal vol", dat hoopten de makers van de musical Storm over Beulaeke. Inmiddels zijn er 6 uitverkochte shows geweest in de Meenthe in Steenwijk, en staan er nog duizenden mensen op de wachtlijst. In 2018 komen er nieuwe voorstellingen.
Het historische drama spreekt tot de verbeelding. Iedereen uit de Kop van Overijssel kent het treurige verhaal van het arme dorpje Beulaeke. Bij een hevige najaarsstorm in 1776 braken de dijken van de Zuiderzee. Het land werd overspoeld en het dorp verdween in wat nu de Beulakerwiede is.

Monument

Alleen de stenen kerktoren doorstaat de ramp. Nog jaren later steekt de top boven het water uit, tot ook die instort. Een monument in de Beulakerwiede herinnert nog aan de plek van het dorpje met de kerk.
Voor zangeres Barbara Lok, zelf afkomstig uit de streek, was het een lang gekoesterde wens om ook een muzikaal monument te maken over het dorpje, in de vorm van een musical. Samen met theatermaker Jet Pit en schrijver Jan Blei wordt dit uiteindelijk  'Storm over Beulaeke'.

Koor en decor

Het koor bestaat uit ruim 90 zangers en zangeressen. Uniek aan de voorstelling is dat de koorleden samen ook het levende decor vormen. Daarnaast zijn er 10 acteurs die moeten kunnen spelen en zingen, de meesten van hen hebben wel wat podiumervaring.
De band, de regie en de muzikale leiding zijn in handen van professionele theatermakers, maar de koorleden en de acteurs zijn allemaal amateurs. Via Facebook riep Barbara Lok iedereen op auditie te doen. Dat leverde een lijst op van honderden gegadigden.
Daverend succes
In mei 2017 speelden  zo'n honderd zangers en acteurs de musical voor het eerst. De belangstelling voor de drie voorstellingen in theater de Meenthe in Steenwijk was enorm. Afgelopen week mocht de musical daarom het theaterseizoen aftrappen met opnieuw drie voorstellingen.
En nog is er een ellenlange wachtlijst voor kaartjes, bij de 1500 is het theater gestopt met tellen. De makers hebben daarom besloten in mei 2018 weer een serie voorstellingen te geven. Dit gebeurt waarschijnlijk op een buitenlocatie in Giethoorn, in samenwerking met de Meenthe.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.