nieuws

Aantal Deventer huishoudens met financiële begeleiding stijgt nog steeds

Het aantal huishoudens dat door de gemeente Deventer wordt begeleid bij het oplossen van financiële problemen, stijgt nog steeds. In 2016 ondersteunde de gemeente ruim 2500 huishoudens. Dit waren er meer dan in 2015.
De toename komt volgens de gemeente door complexere schuldensituaties, waardoor mensen langere begeleiding nodig hebben. Voor het eerst in jaren waren er in 2016 wel minder nieuwe aanvragen voor schuldhulpverlening. Dit daalde van 931 in 2015 naar 831 in 2016. 

Veel schuldregelingen in Deventer

Dit blijkt uit het jaarverslag van het Budget Adviesbureau Deventer (BAD), dat huishoudens begeleidt. In bijna negentig procent van de gevallen kan het BAD de problemen oplossen. Dit gebeurt vaak door het afspreken van een schuldregeling. 
In Deventer lukt met in 77 procent van de gevallen om een schuldregeling af te spreken met cliënten. Het landelijk gemiddelde ligt met 44 procent een stuk lager.

2500 huishoudens is veel te veel

Wethouder Jan Jaap Kolkman is tevreden met deze resultaten, maar constateert dat er nog veel werk te doen is. "Want 2500 mensen in de schuldhulpverlening is veel te veel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.