nieuws

PEC Zwolle mist Sandler en Namli tegen VVV-Venlo

PEC Zwolle kan zondag in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo zeer waarschijnlijk geen beroep doen op Philippe Sandler en Younes Namli. De twee raakten donderdag geblesseerd in de bekerwedstrijd tegen De Meern.
Met name de hamstringblessure van Sandler baart zorgen. PEC Zwolle vreest dat de verdediger enkele weken is uitgeschakeld. Morgen wordt de blessure nader onderzocht en dan wordt er meer duidelijk over de ernst van de kwetsuur.

Blessure Namli valt mee

De liesklachten van Namli lijken mee te vallen. Op de training van zaterdag wordt bekeken hoe de stand van zaken is. In het gunstigste geval zou hij zondag eventueel al weer kunnen spelen, maar trainer John van 't Schip gaat ervan uit dat die wedstrijd nog te vroeg komt voor de Deen.

Eredivisiedebuut Freire

Door de blessure van Sandler gaat Nicolás Freire zijn eredivisiedebuut maken voor PEC Zwolle. Donderdag speelde de Argentijnse verdediger ook al tegen De Meern.

Vervanger Namli nog onduidelijk

Wie Namli gaat vervangen is nog onduidelijk. Wouter Marinus en Terell Ondaan zijn de opties die het meest voor de hand liggen, maar zij kunnen beiden nog geen 90 minuten spelen. Mogelijk wordt Mustafa Saymak opgesteld als rechteraanvaller. Hij ontbrak in het bekerduel, maar is weer fit. Stef Nijland behoudt in dat geval zijn basisplek op het middenveld.

Boer terug

Ook doelman Diederik Boer, die tegen Heracles een knietje op zijn bovenbeen kreeg en donderdag niet speelde, keert terug in de basis. Middenvelder Erik Israelsson was ziek, maar ook hij is weer inzetbaar.

Live

Het duel met promovendus VVV-Venlo, dat verrassend op de negende plaats staat, begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen bij RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.