nieuws

Fietskoers van 430 kilometer start vanmiddag in Deventer

Het is even iets anders dan de fiets pakken om een brood bij de bakker te halen: de 430 kilometer lange fietskoers die om 12 uur van start gaat in Deventer.Â
Fietskoerier Deventer heeft de route uitgestippeld voor de 24 uursrace die de deelnemers vanaf Deventer rond het IJsselmeer leidt en weer naar Deventer.

New York

Medeorganisator Dirk Kruis legt uit dat de rit geïnspireerd is door een Amerikaanse race. "Het is op basis van een knotsgekke race die de fietskoeriers in New York houden. Hoe de koeriers elk checkpoint bereiken, maakt niet uit. Als ze het maar halen."

Rondje IJsselmeer

Vorig jaar reden de koeriers een route in België, maar Kruis houdt de koers dit jaar binnen Nederland. "We starten aan de Pothoofd in Deventer en maken via Zwolle, Friesland en Alkmaar een rondje om het IJsselmeer", beschrijft Kruis. 

Iedereen mag meedoen

De koers is oorspronkelijk voor fietskoeriers bedoeld. "Als je denkt de race uit te kunnen fietsen, mag je meedoen. Maar de rit is eigenlijk voor koeriers bedoeld."
Enkele deelnemers zullen de route in minder dan 24 uur voltooien, maar naar verwachting zullen de meeste deelnemers morgen om 12 uur finishen bij DAVO Bieren aan de Sluisstraat in Deventer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.