nieuws

CDA Deventer wil gezamenlijk ticket voor al het openbaar vervoer in Salland

Station Deventer
Station Deventer
Het CDA in Deventer wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de invoering van een gezamenlijk ticket voor al het openbaar vervoer in de regio Salland. Op deze manier zou het toerisme een boost moet krijgen, omdat er een totaalpakket aan reizen kan worden aangeboden.
De fractie neemt hierbij de regio Amsterdam als voorbeeld. Daar is onlangs één toeristenticket geïntroduceerd voor al het openbaar vervoer in de regio Amsterdam. Ook in het buitenland zijn er volgens de partij voldoende voorbeelden te vinden waar met één ticket in al het openbaar vervoer kan worden gereisd.
Deventer heeft als ambitie geformuleerd om meer toeristen aan te trekken. De verwachting is dat het toerisme in Nederland de komende jaren zal groeien. De cijfers over 2017 laten daarnaast zien dat de bezoekersaantallen in Deventer ook toenemen.

Sallandticket

De introductie van een Sallandticket kan volgens het CDA bijdragen aan de ambitie om meer toeristen naar de regio te trekken, door eenvoudig met één ticket te reizen. 
In vragen aan het college van burgemeester en wethouders in Deventer roept het CDA op tot een onderzoek naar de mogelijkheden om samen met omliggende gemeenten en de provincie een toeristenticket in het leven te roepen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.