nieuws

Bijeenkomst in Epe van actiegroepen tegen laagvliegroutes Lelystad Airport

De vlieghoogtes voor de passagiersvliegtuigen die vanaf 2019 van en naar Lelystad Airport vliegen blijven de gemoederen in de regio bezighouden. Na eerdere informatieavonden in Dalfsen, Zwolle en Steenwijk werd er vanavond één gehouden in Epe. Daar luisterden ongeveer 250 belangstellenden naar de argumenten van de stichting HoogOverijssel tegen de laagvliegroutes.
Twee leden van HoogOverijssel presenteerden de bevindingen van hun geluidsonderzoek. Ze zeggen dat de geluidsstudie van Lelystad Airport ernstige gebreken vertoont. Daarnaast veroorzaken de vliegroutes volgens de Overijsselse actiegroep grote milieueffecten tot ver buiten het onderzochte gebied en is de besluitvorming bovendien op basis van onjuiste informatie gebeurd.
De afgelopen maanden heeft de actiegroep HoogOverijssel het geluidsonderzoek opnieuw uitgevoerd. Dat leverde een groot verschil op met de andere onderzoeken die al waren gedaan.
Deze week was er ook een debat in de Tweede Kamer met staatssecretaris Dijksma over de vliegroutes van en naar Lelystad. Kamerleden waren uiterst kritisch en stelden dat zorgvuldigheid voor snelheid moet gaan in de procedure. Het debat wordt komende week voortgezet.
Het is de bedoeling dat er in november knopen worden doorgehakt. De eerste passagiersvluchten op Lelystad Airport staan gepland voor april 2019.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.