nieuws

Leon Vlemmings na puntendeling: "Snap dat supporters ontevreden zijn"

Go Ahead Eagles kwam vrijdagavond op bezoek bij FC Emmen niet verder dan een gelijkspel (0-0). Achteraf mochten de Deventenaren nog van geluk spreken met een punt, want Emmen maakte de meeste aansprak op de overwinning. Ondanks dat Go Ahead nog niet won dit seizoen, ziet trainer Leon Vlemmings nog voldoende aanknopingspunten.
"Ik ben teleurgesteld, maar ik ben ook blij dat La'vere (Corbin-Ong, red) en Ketting terug zijn en dat we eindelijk vanuit een vast geheel de komende weken in kunnen", sprak de trainer hoopgevend. De supporters van de bezoekers toonden hun frustraties tijdens het duel en dat is volgens Vlemmings ook begrijpelijk. "Ik snap dat wel, maar ik denk dat elke jongen en elk staflid de hele week keihard werkt om deze fase te keren. Ik snap de supporters, maar ik hoop ook dat ze ons over sommige dode punten heen helpen." 

Lopende mensen

De oefenmeester zag zijn ploeg tegen Emmen worstelen in de eerste helft. "We hadden heel veel moeite met de lopende middenvelders en we stonden centraal niet goed. Het was achterin moeilijk zoeken om mensen op te pikken en daar kwamen een aantal hachelijke situaties uit in de zestien meter. Dat hebben we gecorrigeerd in de rust en toen stond het beter in de tweede helft."
Hoog verwachtingspatroon
Vlemmings weet ook dat de druk toeneemt als de punten uitblijven: "Het verwachtingspatroon is hoog als je degradeert. Iedere ploeg die degradeert weet ook dat het niet zo makkelijk is. En dat zit je in een fase dat het in het begin tegenzit en daar moet je doorheen. En dat doe je alleen maar door in mindere fasen - als staf en spelersgroep - niet te zeuren maar hard te werken. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.