nieuws

Matchwinner Vermeij: "Je doet het voor de fans en hier kun je er zo in duiken"

Vincent Vermeij was vanavond de grote man bij Heracles Almelo. Hij maakte in de blessuretijd de winnende 2-1 tegen Roda JC.
Na afloop reageert de doelpuntenmaker nuchter op zijn winnende treffer: "Op dit moment is het voor mij natuurlijk geweldig. Ik heb dat hier nog niet echt laten zien. Tot nu toe is dit hét moment voor mij geweest. Maar dit zijn doelpunten die voor mij redelijk normaal zijn, waar ik altijd op anticipeer."

"Gewoon in duiken"

Hoe rustig hij na afloop was, zo uitbundig werd de treffer gevierd: "De laatste minuut, dus dat is sowieso veel ontlading. Alles speelt een beetje mee. Als ik scoor dan vind ik dat geweldig. Maar je doet het natuurlijk voor de fans en zeker deze fans, die eigenlijk elke wedstrijd al mijn naam roepen. Daarom vind ik het ook zo geweldig dat ze achter die boarding meteen staan, je kan er eigenlijk gewoon in duiken. Ik moet zeggen, dit was wel heel heftig. Op een gegeven moment dacht ik, ik kan bijna niet ademhalen. Maar het was super."

Basisplaats

Vermeij was als invaller belangrijk, maar is op jacht naar een basisplaats: "Dat is wel hetgeen wat ik nu voor ogen heb. Als ik kijk naar de afgelopen maanden, heb ik superhard voor mezelf gewerkt, dus natuurlijk vind ik dat ik het zelf verdien. Ik heb een moeilijke tijd gehad en ik ben er sterk uitgekomen. Dus op basis van dat, zeker. En puur voetbaltechnisch doe ik het de laatste weken bij Heracles heel goed. Bij het tweede maak ik veel minuten en ben ik belangrijk en ook in de beker ben ik belangrijk geweest. Dus is het moment er wel dat ik denk ik een keer een kans moet krijgen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.