nieuws

De Twentse Zorgcentra draait ook dit jaar verlies

De Twentse Zorgcentra
De Twentse Zorgcentra
Zorgorganisatie De Twentse Zorgcentra (DTZC) zit ook dit jaar in de rode cijfers. Dat schrijft Tubantia. Vorig jaar werd al een verlies gedraaid van 1,4 miljoen euro.
De organisatie had in 2016 een grote uitdaging op het gebied van financiën, waarbij het niet lukte om een financieel resultaat te halen. De personeelskosten waren in 2016 de grootste kostenpost, dit steeg met 3,4 miljoen euro in vergelijking met 2015. 

Personeelskosten nog niet onder controle

In het jaarverslag van 2016 schreef DTZC dat het de personele kosten dit jaar verdergaand onder controle wilde krijgen. Volgens Tubantia zijn de personele kosten ook dit jaar echter de grootste kostenpost. 
De totale kosten van het eigen personeel stegen in 2016 door loonstijgingen en extra inzet. Vooral de inzet van personeel dat niet in loondienst was bij DTZC nam met miljoenen toe.

Kosten in 2018 in evenwicht

In het jaarverslag van 2016 schreef de organisatie dat er begin dit jaar gestart zou worden met het strakker sturen op de in te zetten uren. Dit heeft nog niet geleid tot een positief resultaat. DTZC denkt de kosten nu pas in 2018 in evenwicht te hebben. 
Volgens Tubantia liepen de kosten in de afgelopen zomervakantie dusdanig uit de hand, dat Anton Maas van de raad van bestuur direct maatregelen afkondigde. Hoe groot het verlies van DTZC dit jaar is, is niet duidelijk.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.