nieuws

'Al maanden geen rolstoeltoegang tot trein van Zwolle naar Leeuwarden'

NS-station / treinstation / station Zwolle
NS-station / treinstation / station Zwolle
Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel kunnen al maanden geen gebruik maken van de intercity tussen Zwolle en Leeuwarden. Perron 7, van waar de trein vertrekt, is al maanden voor rolstoelen geblokkeerd. Rolstoelassistentie bij in- en uitstappen is niet mogelijk, schrijft de Statenfractie van de PvdA in Overijssel.
Statenlid Hans Nooter noemt het een bizarre situatie. Hij wil dat de NS opheldering geeft over de problemen en zo snel mogelijk met een oplossing komt. "Het is ronduit bizar dat rolstoelers maandenlang wordt gevraagd om te reizen", zegt Nooter. 

"Toegankelijkheid OV piept en kraakt"

De NS zegt niet te weten hoe lang de huidige situatie nog duurt. Nooter wil dat de provincie de NS desnoods aanspoort om het probleem sneller op te lossen. De toegankelijkheid van het openbaar vervoer laat volgens Nooter veel te wensen over. 
Zo noemt hij ook de slechte toegankelijkheid van bussen voor rolstoelgebruikers. "De PvdA wil dat alle Overijsselse bussen geschikt zijn en blijven voor rolstoelvervoer. Ik ben benieuwd wat onze provinciebestuurders doen om dat te garanderen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.