nieuws

Jan van Staa en voormalig FC Twente-speler Spira Grujić starten voetbalacademie

Jan van Staa heeft in de Facebook-uitzending van RTV Oost gezegd met voormalig FC Twente-speler Spira Grujic een voetbalacademie te starten. Ze kennen elkaar al jaren via FC Twente, en hebben daarom samen besloten iets te gaan doen in het oosten.
Spira Grujic speelde van 1998 tot en met 2004 als centrale verdediger bij FC Twente, en wordt gezien als echte cultheld door de Enschedese achterban. "Spira zit altijd al in het verhaal van Twente, en we hebben een bepaalde band, omdat je elkaar al heel lang kent. We wilden beide wat in het oosten gaan doen, maar dat moet je wel goed voorbereiden. Dus het komt eraan", vertelt Van Staa in de uitzending. 

Uniek concept

Volgens Van Staa heeft zijn voetbalacademie een uniek concept. "Het is geen voetbalschool waar je even komt trainen en daarna een handtekening van mij of Spira krijgt. Er zit een heel traject bij, maar we laten nog niet het achterste van onze tong zien." 
Inschrijvingen
De inschrijvingen beginnen in oktober, maar de voorbereiding is nog niet klaar. "We zijn met een aantal partners bezig om te kijken wat kunnen wij die spelers aanbieden, en voor welke doelgroep zal het zijn. Als de website klaar is kunnen we snel gaan inschrijven en dan vanaf 1 november gaan trainen."

Bekijk hier de hele uitzending terug:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.