Zenderen in actie tegen verwachte verkeerstoename door het dorp

Inwoners van Zenderen protesteerden in de avondspits tegen de toename van verkeer dwars door hun dorp. De actie van de SP en de dorpsraad bracht veel mensen op de been.

Op en bij de rotonde stonden tientallen mensen met borden om duidelijk te maken dat ze meer verkeersoverlast vrezen als de nieuwe Verbindingsweg langs de rand van Borne is aangelegd. 

Verkeersoverlast

"Volgens berekeningen van de gemeente Borne komt er 8% meer verkeer door het dorp als de Verbindingsweg een feit is. Maar nu is het elke ochtend en avond al zo druk. Het wordt alleen maar erger en wij willen dan ook dat de gemeente onze klachten serieus neemt." Voorzitter Welberg van de Dorpsraad hoopt dat de gemeenteraad inziet dat de weg zoals die nu gepland is geen verkeersveilige keuze is. 

Noodzakelijk

De Verbindingsweg is noodzakelijk om minder verkeer door de bebouwde kom van Borne te laten rijden maar de Dorpsraad Zenderen vindt dat er niet alleen naar de verkeersveiligheid in Borne moet worden gekeken.

Op 3 oktober praat de gemeenteraad over de plannen. De SP en de Dorpsraad hopen dat de raadsleden de klachten uit het dorp serieus mee laten wegen.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Zenderen Rondweg verkeer Nieuws
Deel dit artikel: