nieuws

Buurtzorg dreigt met cliëntenstop als verzekeraars extra zorg niet betalen

Buurtzorg Almelo wil dat verzekeraars extra zorgkosten betalen
Buurtzorg Almelo wil dat verzekeraars extra zorgkosten betalen
Buurtzorg Nederland dreigt met een cliëntenstop voor de wijkverpleging. De Almelose thuiszorgorganisatie wil dat de zorgverzekeraars extra geld beschikbaar stellen, anders worden vanaf volgende week geen nieuwe cliënten meer aangenomen.
Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia. Buurtzorg kijkt tegen een gat in de begroting van 8 miljoen euro voor extra geleverde zorg, waarvoor de verzekeraars geen dekking hebben.

Verlies

Volgens oprichter Jos de Blok heeft Buurtzorg sinds de oprichting de extra kosten nooit helemaal vergoed gekregen, maar vorig jaar liep zijn organisatie ineens 10 miljoen euro mis, omdat enkele zorgverzekeraars de extra zorg helemaal niet wilden uitbetalen. Daardoor leed Buurtzorg in 2016 een verlies van 4,7 miljoen euro.
De Blok wil dat niet nog een keer meemaken. Hij zegt in het krantenartikel dat de gesprekken met de zorgverzekeraars over de 8 miljoen die nu nog wordt gemist 'vooralsnog positief' verlopen. Eind volgende week moet duidelijk zijn of het allemaal zo positief is gebleven. Dan verloopt het door Buurtzorg opgestelde ultimatum. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.