nieuws

Jacco Borggreve stopt met het delen van zijn privacy

Hij dacht zelf dat hij het een paar weken zou doen maar het werden acht maanden. Kunstenaar Jacco Borggreve uit Hengelo liet zich 24 uur per dag volgen. Op een website kon je precies zien waar hij was. Nu is het genoeg geweest.
Bij het begin van de actie vroeg hij softwarebouwers een website te bouwen: "Ze verklaarden me voor gek en zeiden dat ik op op die manier zelfmoord zou plegen," zegt Borggreve in Overijssel Vandaag op TV Oost. "Maar diezelfde mensen zetten wel allerlei berichten op Facebook waar ze vermelden waar ze op dat moment zijn. Feitelijk doen ze daarmee hetzelfde."

Aandacht

Hij kreeg er veel aandacht van onbekenden voor terug. Soms ging dat wel erg wel ver. "Om vier uur 's nachts klopte er iemand aan bij mijn huis om koffie te drinken. Dat heb ik toen maar gedaan."

Emotioneel zwaar

Emotioneel was het het zwaarst. "Je leeft zonder privacy, en weet nooit zeker of een moment van jou ook echt een moment van jou is. Bijvoorbeeld als ik zit te eten met mijn vriendin, dan kan er zo maar iemand langskomen. Dat geeft je het gevoel alsof je niet van jezelf, maar van de wereld bent."
Borggreve is blij weer terug te zijn in de betrekkelijke anonimiteit: "Ik kan mijn telefoon weer uitzetten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.