nieuws

Handjeklap op de Pony- en Paarden Jaarmarkt in Heeten

In Heeten is vanochtend de 56-ste editie van de Pony- en Paarden Jaarmarkt van start gegaan. Naar schatting driehonderd pony's en paarden staan sinds 06.00 uur op een nieuwe eigenaar te wachten, want de beste deals worden vroeg gesloten.
De Pony- en Paarden Jaarmarkt werd in 1962 voor het eerst in Heeten gehouden. De organisatie kon toen nog niet bedenken dat het zou uitgroeien tot de grootste Pony- en Paarden Jaarmarkt van Europa. Een visitekaartje voor Salland dat jaarlijks op de vierde woensdag in september wordt afgegeven.
De handel op de Pony- en Paarden Jaarmarkt gaat nog op de ouderwetse manier. Op klompen en in stofjassen staan handelaren er handjeklap te doen om het eens te worden over de prijs. Het schouwspel brengt ieder jaar opnieuw veel publiek op de been.
Dit jaar heeft de Pony- en Paarden Jaarmarkt in Heeten een nieuw onderdeel om bezoekers te trekken. Er is een belevenismarkt met verschillende stands waar ambachtelijke producten worden verkocht. De Pony- en Paarden Jaarmarkt is onderdeel van de feestweek, de Ponyweek in Heeten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.