nieuws

Internationale prijs voor Deventer ontwerpersduo

Een internationale designprijs voor Bosman en Schepers
Een internationale designprijs voor Bosman en Schepers
Het ontwerpersduo Schepers Bosman uit Deventer heeft de internationale designwedstrijd 'Mercedes-Benz Les Etoiles Design Competition' in Parijs gewonnen.Â
Het duo bestaat uit Anne Bosman en Sanne Schepers die vanuit Deventer werken. De internationale prijs komt als een enorme verrassing voor de twee. "We waren al in shock door onze nominatie, we hadden nooit verwacht een wedstrijd van dit formaat te winnen", legt Bosman uit.
Het winnende ontwerp van Bosman en Schepers is gebaseerd op de vrouwelijke race-overalls uit de klassieke advertenties van Mercedes-Benz.

Enorm platform

Nog niet eerder is de ontwerpersprijs door een Nederlander gewonnen. "Het is een enorm platform om je werk te kunnen tonen. Heel de modewereld was aanwezig", beschrijft Anne. "Hopelijk kunnen we Nederland op de modekaart zetten."

Verhuizen

Van een verhuizing naar de Franse modestad is nog geen sprake, maar de designers gaan Deventer wel verlaten. Bosman:"We werkten de laatste tijd alleen nog maar in Amsterdam. Vandaar dat we ons daar gaan vestigen."
Door de overwinning krijgen Bosman en Schepers een geldprijs van 20 duizend euro en de support van Mercedes-Benz.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.