nieuws

Binnenstad van Hengelo wordt de komende jaren vernieuwd voor 13 miljoen euro

De binnenstad van Hengelo wordt vernieuwd. De kosten bedragen 13 miljoen euro, waarvan de gemeente 10 miljoen voor haar rekening neemt. De gemeenteraad neemt hierover op 7 november een besluit.
Belangrijk onderdeel van de plannen is de herinrichting van het marktplein. Er zijn drie bureau's in de arm genomen, die een plan voor het plein maken. De burgers van Hengelo mogen uit die drie kiezen wat hun voorkeur heeft.

Lambertuspassage

Ander onderdeel van het plan is het slopen van de Lambertuspassage. In plaats daarvan komt een groene en rustige plek met historische Hengelose waarde. Ook de Enschedesestraat wordt heringericht.
De gemeente werkt in de plannen nauw samen met andere partners. Zo hebben stichting Centrummanagement Hengelo, stichting Vastgoed Hengelo en Bureau Hengelo ook hun handtekening onder de plannen gezet.
Planning
"We zijn hier al maanden mee bezig. En ik wil de nadruk leggen op die samenwerking", zegt wethouder Marcel Elferink bij de presentatie van de plannen. Om aan te geven dat het menens is, is er ook een planning aangegeven. Op die manier weet iedereen wat wanneer te gebeuren staat.
De partners hebben zich ten doel gesteld dat bezoekers meer en langer in de binnenstad verblijven. Ook hopen de partijen op een verbetering van de omzet, de vastgoedwaarden en het ondernemersklimaat. Verder moet er een compactere binnenstad ontstaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.