nieuws

Koekstad Deventer krijgt opnieuw impuls; Deventer koekwandeling

Een nieuwe stadswandeling langs 600 jaar koekhistorie in de oude Deventer binnenstad is vanaf vandaag verkrijgbaar.
Het routeboekje met veel historische foto's voert langs muurreclames, voormalige bakkerijen, het Deventer koekhuisje en andere uitingen die met Deventer koek te maken hebben. 

1250 jaar Deventer

De wandeling is mede uitgegeven in kader van het 1250-jarig bestaan van Deventer in 2018. De uitgave is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen VVV Deventer en de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED).
De wandeling moet bijdragen aan het versterken van het beeldmerk Deventer Koekstad. De oudste vermelding van het bakken van koek in Deventer stamt uit 1417. In de 17e eeuw werden jaarlijks 700.000 koeken uit Deventer geëxporteerd, gebakken door ruim 25 koekbakkerijen. Van alle koekbakkers in Deventer is er slecht één overgebleven: Jb Bussink, een bedrijf dat volgend jaar 425 jaar bestaat.

VVV

Naast de Hanzestadswandelingen Bergkwartier, Noordenbergkwartier en de routes ‘Gevelstenen  & Snijramen’ en ‘Raambuurt & Havenkwartier’ is het gidsje ‘Deventer Koek …indeventer!’ het vijfde routeboekje van de VVV Deventer. De wandeling is verkrijgbaar bij de VVV Deventer in het Penninckshuis, Brink 89, voor € 2,50.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.