nieuws

Joop van Rooij uit Hengelo krijgt Gouden Buur Award Overijssel

De Hengelose Joop van Rooij is verkozen tot Gouden Buur 2017 in Overijssel. Een initiatief van de buurtapp Nextdoor.
Van Rooij is één van de 600 mensen in de Hengelose wijk Woolder Es die gebruikmaakt van de buurtapp. Volgens buurtbewoners is Joop een verbindende factor en houdt hij tijdens de zogenaamde 'donkere dagen' de wijk extra goed in de gaten. "Ondanks zijn beperking vliegt hij bij elke dringende waarschuwing of bijzonder bericht er direct uit in zijn elektrische rolstoel”, vertelt buurman Martijn Rikkerink, die Joop aanmeldde voor de prijs.

Buurtapp

Nextdoor kiest in elke provincie een Gouden Buur. Volgens de buurtapp maken meer dan 5.000 wijken in Nederland en 360 in Overijssel gebruik van de app waarop mensen digitaal hulp kunnen vragen of aanbieden en buurtbewoners elkaar waarschuwen. De Gouden Buur Award lift mee met de Burendag van afgelopen zaterdag.

Verrast

Joop de Rooij werd tijdens de wekelijkse Woolder Tref vanmiddag verrast door buurtbewoners die hem een tegeltje met de tekst 'beter een Gouden Buur dan een verre vriend' overhandigden. De Rooij was sprakeloos en bedankte de mensen die hem hadden genomineerd. In zijn ogen doet hij niets bijzonders. Het officiële gedeelte werd afgesloten met koffie en gebak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.