nieuws

Brandpreventie: brandweer geeft pasgeboren baby's Overijssel de speciale 'geboortetas'

Kinderen die in oktober in Overijssel worden geboren, krijgen de komende maand een opmerkelijk cadeau van de brandweer. Alle pasgeborenen een speciale 'geboortetas' met daarin cadeautjes en tips voor de ouders over brandveiligheid in huis. De brandweer wil zich met de presentjes tijdens de brandpreventieweken speciaal richten op (jonge) gezinnen.Â
Dit jaar is er extra aandacht voor alleenstaande en jonge ouders in Overijssel. “Te midden van beschuit met muisjes, korte nachten en kraamvisite is brandveiligheid waarschijnlijk niet het eerste waar je als ouder aan denkt”, zegt Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente.
Elk jaar is een thema verbonden aan de brandpreventieweken. Dit jaar is dat het thema: Hé doe de deur dicht! De Brandweer Twente en IJsselland willen mensen duidelijk maken dat het van levensbelang is om ‘s avonds binnendeuren te sluiten. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook beperkt wordt. Ook wil de brandweer benadrukken dat rookmelders van groot belang zijn.
De brandpreventieweken worden komende zaterdagmiddag om 15.00 uur in de brandweerkazerne aan de Lansinkesweg in Hengelo ingeluid met een Brandweer Twente Kids Event. Ook in IJsselland wordt er aandacht gegeven aan de brandpreventieweken. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.