nieuws

OM eist cel voor restauranteigenaar Steenwijk na ontucht met minderjarige werkneemster

Restauranteigenaar uit Steenwijk voor de rechter in Zwolle wegens ontucht met werkneemster
Restauranteigenaar uit Steenwijk voor de rechter in Zwolle wegens ontucht met werkneemster
Zestien maanden waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Dat is de straf die justitie vandaag heeft geëist tegen een 55-jarige eigenaar van een restaurant in Steenwijk. De man wordt ervan verdacht dat hij ontucht pleegde met een 17-jarige werkneemster.
Volgens de officier van justitie staat vast dat de man in 2014 en 2015 meermaals ontucht pleegde. Dat zou zijn gebeurd tijdens het bezorgen van maaltijden, maar dat het ook in en bij het restaurant in Steenwijk.

'Misbruik van situatie'

De werkneemster was kwetsbaar zei de officier van justitie vandaag voor de rechtbank in Zwolle. Een ingewikkelde thuissituatie met financiële problemen maakte haar afhankelijk van haar baas. "Daar heeft meneer misbruik van gemaakt."
De 55-jarige verdachte heeft toegegeven dat er seksuele handelingen zijn gebeurd in de tijd dat het meisje bij hem werkte. Maar dat was niet zijn schuld, vertelde de man voor de rechtbank.

'Gebeten hond'

Het meisje zou zich seksueel aan hem hebben opgedrongen. En daar kon hij geen weerstand aan bieden. "Ik raakte verwikkeld in een situatie die voor mij erg ingewikkeld was. Het was niet goed naar mijn vrouw en naar mijn geloof. Zij nam het initiatief," aldus de verdachte restaurant-eigenaar voor de rechter. Hij zei zich op dit moment 'de gebeten hond' te voelen.
De rechtbank doet binnenkort uitspraak in de strafzaak tegen de restauranteigenaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.