nieuws

Zorgspectrum Het Zand in Zwolle gaat reorganiseren; personeel bijgepraat

Het dagelijks bestuur van Zorgspectrum Het Zand in Zwolle informeert vandaag en morgen het personeel over de gevolgen van een reorganisatie. De zorginstelling heeft in 2016 een tekort van ruim 2,7 miljoen euro opgelopen.
Dat komt door een flinke CAO-verhoging van de onregelmatigheidstoeslag en het feit dat er in de instellingen van de zorgorganisatie in Zwolle, Staphorst, Nieuwleusen, Wijhe en Heino de afgelopen jaren meer zorg is geleverd dan zorgverzekeraars vergoeden. De instelling moet daarom inkrimpen.

'Boodschap keihard aangekomen'

FNV bestuurder Wim van der Hoorn van FNV Zorg en Welzijn beaamt dat de eerste bijeenkomsten zijn geweest. Werknemers reageren volgens hem geschokt. Zo hebben mensen te horen gekregen dat de zorginstelling in de toekomst wil gaan voor kwaliteit. "Dat snijdt diep in het hart van werknemers die jarenlang het beste been voor hebben gezet. Hebben zij dan niet voor kwaliteit gezorgd de afgelopen jaren? De boodschap is keihard aangekomen."
De reorganisatie kwam niet uit de lucht vallen. Van der Hoorn: "De afgelopen maanden is er wel spanning en onzekerheid geweest onder werknemers." Afgelopen week is er door de vakbond gepraat met de raad van bestuur. Die wil nog niet spreken van gedwongen ontslagen. Volgens Van der Hoorn zijn er afspraken gemaakt in een sociaal plan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.