Deventer is startpunt van autorace op waterstof

Het A1-bedrijvenpark in Deventer is vrijdag startpunt van de zogeheten 'Waterstof Challenge'. Bij deze wedstrijd proberen zes auto's op waterstof in 24 uur zo ver mogelijk Europa in te rijden. Er doet ook een team uit Deventer mee.

De start is net als de 24 uur van Le Mans. De coureurs moeten eerst naar hun auto toe rennen. Vervolgens maken ze een ronde over het nieuwe bedrijventerrein en gaan dan ieder hun eigen weg. "Iedereen rijdt z'n eigen route, waarvan 'ie denkt dat het de meest zuinige en snelste is", zegt initiatiefnemer Arjan de Punter.

Dekking

Met de wedstrijd moet de aandacht gevestigd worden op de mogelijkheid om auto te rijden op waterstof. "Het is een zeer milieuvriendelijke manier, maar er kan in Nederland slechts op drie punten 'getankt' worden. Er rijden dan ook nog maar enkele tientallen auto's op waterstof rond in Nederland." Volgens De Punter is het netwerk van waterstofpompen in het buitenland beter gedekt.

Pompstation

"Het zou prachtig zijn om een dergelijk pompstation op dit bedrijventerrein neer te zetten", zegt De Punter naast zijn auto op het Deventer bedrijventerrein A1. De gemeente Deventer is daar inmiddels met mensen van de TU Delft over in gesprek. 

Meer over dit onderwerp:
Deventer waterstofauto Nieuws
Deel dit artikel: