nieuws

Oud-stagiair langdurig achter tralies na beroving sportwinkel Borne

Gewapende overval op sportzaak in Borne
Gewapende overval op sportzaak in Borne
De rechtbank in Almelo heeft een 23-jarige man uit Enschede veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk wegens een overval op een sportzaak in Borne en een straatroof in Enschede. De overvaller liep eerder stage bij de sportwinkel en het slachtoffer van de straatroof is een klasgenoot.
De overval op de sportzaak in november vorig jaar mislukte, omdat de eigenaar van de zaak zijn belager - ondanks een bivakmuts - herkende als een ROC-leerling die kort ervoor nog bij hem werkte. Hij was ook niet onder de indruk van het vuurwapen en riep de overvaller toe dat hij moest maken dat hij wegkwam.

Achtervolging

Dat deed de 23-jarige ook: hij ging er als een haas vandoor richting het station in Borne. Daarbij werd hij achterna gezeten door de zoon van de eigenaar en een medewerker. Die droegen hem uiteindelijk over aan de politie.
De overvaller vertelde de rechters in Almelo dat de overval een wanhoopsdaad was: hij had al drie dagen niet gegeten had toen hij de winkel binnen liep. "Ik had geen geld."
Het vonnis van de rechtbank is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.