nieuws

Alle bezwaren tegen plan nieuwe moskee in Enschede van tafel geveegd

Derde geluidsproef voor nieuwe moskee in Enschede
Derde geluidsproef voor nieuwe moskee in Enschede
75 bezwaren tegen afmetingen, geluidsoverlast en verkeersdruk bij de geplande moskee aan de Kuipersdijk in Enschede vinden geen gehoor bij de bezwarencommissie van de gemeente Enschede. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia. De commissie ziet volgens de krant geen enkel bezwaar dat reden geeft tot uitstel of afstel.Â
Het college kan als gevolg verder met de definitieve uitwerking van het plan dat moet leiden tot een nieuw Turks cultureel centrum op de hoek van de Kuipersdijk en de Wethouder Beversstraat, aldus de krant.
De stadsdeelcommissie Oost vergadert op 3 oktober over het ontwerp-bestemmingsplan van de moskee aan de Kuipersdijk. De PVV heeft vandaag in Den Haag schriftelijke vragen ingediend bij de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Veiligheid en Justitie (V&J) over de voorgenomen komst van de moskee. De partij wil dat het plan voor de moskee van tafel gaat en dat de bewonersprotesten serieus genomen worden.
De komst van de moskee is omstreden. Er zijn in 2016 verschillende geluidsproeven gehouden in verband met de oproep tot gebed.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.