nieuws

Inspectie vloer rechtbank Zwolle na instorten parkeergarage Eindhoven

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle
De vloer van de rechtbank Zwolle wordt gecontroleerd, nadat is gebleken dat in Zwolle dezelfde vloerconstructie is gebruikt als bij de parkeergarage in Eindhoven, die in mei dit jaar instortte.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gemeenten opgeroepen om te onderzoeken welke panden met dezelfde constructie zijn gebouwd. Die panden moeten opnieuw worden onderzocht. Tegelijkertijd heeft het ministerie gekeken naar zijn eigen panden, zoals de rechtbank Zwolle. 

Veilig of niet veilig

"Ik zeg niet dat de constructie van de rechtbank in Zwolle veilig is, maar ik zeg al helemaal niet dat het niet veilig is", aldus Frank Wassenaar van Rijksvastgoedbedrijf, de eigenaar van het pand in Zwolle.

Normen

Bij de parkeergarage is de zogenoemde bubbledeck-methode gebruikt. Daarbij wordt een laag beton op locatie opgespoten met nog een laagje beton, met een ruimte tussen de twee lagen.
"Daar zijn normen voor, die in Eindhoven niet zijn gehandhaafd. Er moet nu onderzocht worden of die normen in de rest van het land wel zijn gehandhaafd", aldus Wassenaar. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.