nieuws

Praxis eist openheid van gemeente Almelo over bouwvergunning Hornbach

Praxis vermoedt dat het gemeentebestuur achterkamertjespolitiek heeft bedreven
Praxis vermoedt dat het gemeentebestuur achterkamertjespolitiek heeft bedreven
De gemeente Almelo moet alle documenten openbaar maken over de bouwvergunning voor bouwmarkt Hornbach. Concurrent Praxis eiste dit vandaag in een hoger beroep bij de Raad van State.
Praxis vermoedt dat het gemeentebestuur achterkamertjespolitiek heeft bedreven om Hornbach een vergunning te bezorgen. De vergunning werd verleend nadat de Raad van State het bestemmingsplan voor de vestiging van Hornbach schorste.
Dat is volgens de advocaat van Praxis sowieso dubieus, omdat bij een geschorst bestemmingsplan geen vergunning mag worden verleend.
Praxis kwam daar toch op tijd achter en Hornbach liet de bouwvergunning vervolgens weer intrekken.

Intern overleg

De advocaat van Praxis wil nu precies weten wat er achter de schermen is bekokstoofd. Maar volgens de gemeente is er alleen intern overleg van ambtenaren geweest over de voortgang van het project. En intern overleg mag geheim blijven volgens de Wet openbaarheid van bestuur. Daarom wil het gemeentebestuur geen documenten in deze zaak openbaar maken.
Praxis bestrijdt dit, want Hornbach is bij dit overleg betrokken geweest, aldus de advocaat van Praxis. De Raad van State oordeelt over zes weken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.