nieuws

Gemeente Zwolle wil gebouwen Stedelijk Museum kopen en geeft nieuwe stichting startkapitaal

Het Stedelijk Museum in Zwolle
Het Stedelijk Museum in Zwolle
Het college van burgemeester en wethouders in Zwolle wil voor 1,2 miljoen euro de panden van het Stedelijk Museum Zwolle aan de Melkmarkt kopen. Daarnaast is het college bereid om de nieuwe Stichting Allemaal Zwolle een startkapitaal van 950.000 euro te geven. Deze stichting neemt per 1 januari de taken over van het Stedelijk Museum.
De gebouwen die de gemeente wil kopen, zijn het Drostenhuis uit 1551 en de aangrenzende nieuwbouw. Het startkapitaal dat de nieuwe stichting krijgt, is bedoeld voor het ontwikkelen van moderne presentatievormen, zoals interactieve installaties.

Intensief samenwerken

Stichting Allemaal Zwolle valt onder het Historisch Centrum Overijssel (HCO). Het is de bedoeling dat deze stichting intensief gaat samenwerken met de Fundatie, de Grote Kerk, Waanders in de Broeren en tal van cultuurhistorische organisaties in de stad. 
Met het geld dat het Stedelijk Museum krijgt voor de verkoop van de gebouwen, wordt een sociaal plan bekostigd voor de mensen die hun baan verliezen. De gemeenteraad neemt binnenkort een beslissing over dit collegevoorstel. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.