nieuws

Kop van Overijssel zucht onder overlast van werk aan de weg

Bewoners en bedrijven in de Kop van Overijssel zijn ontevreden over het massale onderhoud aan de wegen in de gemeente Steenwijkerland. Vooral voor het verkeer dat richting de Noordoostpolder moet rijden is het een puzzel om op plek van bestemming te komen. Â
De ergernis komt vooral voort uit het feit dat het onderhoud aan de wegen gelijktijdig plaats heeft. Zowel op de provinciale weg N333 tussen Steenwijk en Marknesse als op diverse lokale wegen in Steenwijkerland wordt aan de weg gewerkt. Daar komt bij dat er in deze periode ook veel landbouwverkeer op de buitenwegen rijdt, wat het voor het overige verkeer extra vertragend werkt. 

Overlast had voorkomen kunnen worden

De VVD heeft Gedeputeerde Staten gevraagd of de overlast niet voorkomen had kunnen worden door het moment van wegonderhoud beter voor te bereiden. "Is er voldoende overleg geweest met de gemeente Steenwijkerland", luidt de kritiek van VVD-Statenlid Brommer. "Nu blijkt dat er twee belangrijke doorgaande wegen van Steenwijk richting Blokzijl en de Noordoostpolder gelijktijdig uitvallen. Dat is niet handig, want voor het verkeer wordt het wel heel lastig om in de Noordoostpolder te komen."
De provincie had beter moeten overleggen met de gemeente, concludeert het Statenlid.
Ook met bewoners en bedrijven in Steenwijkerland had beter afgestemd kunnen worden over de gevolgen van het onderhoud aan de N333.  "Dat is nu een week van tevoren op een informatiebijeenkomst gebeurd. Dat is kort dag voor bewoners en bedrijven om in te kunnen spelen op de overlast."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.