nieuws

Werkhoven debuteert in basis bij Go Ahead Eagles tegen Almere City FC

Givan Werkhoven staat vrijdag in de basis bij Go Ahead Eagles in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Met de keuze voor de 20-jarige aanvaller grijpt trainer Leon Vlemmings weer terug op de 4-4-2-formatie.
Hij krijgt de rol die doorgaans is weggelegd voor Leon de Kogel. De spits is vanwege een hamstringblessure echter nog niet inzetbaar.

Aanvallend niet bij machte
"In de laatste wedstrijd stonden we meer met drie aanvallers en speelde Sam Hendriks als spits, omdat Leon de Kogel er niet is. Dat hebben we niet goed gedaan, ik vond dat we aanvallend niet genoeg bij machte waren en Sam te veel als enige in de spits stond. Dat is de reden dat ik voor nog een spits kies", motiveert Vlemmings zijn keuze. 

Rentree Overgoor

Verder keert Sjoerd Overgoor terug in het elftal. De ervaren middenvelder heeft geen last meer van zijn hamstring. Na de terugkeer van verdedigers La'Vere Corbin-Ong en Rick Ketting begint de ziekenboeg langzaam wat leger te raken. "Dat er jongens achterin en op het middenveld terugkomen betekent dat je wat meer aan vastigheid kunt werken en dat is iets wat we nodig hebben."
Door de entree van Werkhoven en Overgoor belanden Sander Thomas en Brem Soumaoro op de bank.

Vertrouwen

Go Ahead Eagles wacht na zes duels nog altijd op de eerste overwinning. Toch heeft Vlemmings het idee dat de eerste zege eraan zit te komen. "We hebben hard getraind en er heel veel energie in gestoken, dus zoals elke week ga ik vol vertrouwen naar de komende wedstrijd toe."
Het duel is morgenavond live te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.