nieuws

Meer aanbod dan vraag naar bedrijventerreinen in Twente

Leegstand op bedrijventerreinen
Leegstand op bedrijventerreinen
De vraag naar bedrijventerreinen in Twente ligt de komende tien jaar lager dan het aanbod. Dat blijkt uit de balans die provincie Overijssel heeft opgemaakt van beschikbare locaties voor bedrijven die zich in Twente willen vestigen.Â
Uit de inventarisatie van veertien Twentse gemeenten blijkt dat er in totaal 437 hectare aan bedrijventerrein in de regio beschikbaar is. Onderzoek wijst uit dat de vraag de komende tien jaar beperkt blijft tot een behoefte aan 334 hectare.
Volgens de provincie is van belang dat er balans komt tussen vraag en aanbod, om te voorkomen dat gemeenten met lege bedrijventerreinen komen te zitten. De gemeenten die een groter aanbod aan bedrijventerreinen hebben zijn met de provincie overeengekomen dat ze voor eind dit jaar met een plan van aanpak komen. Dat betekent dat gemeenten moeten kiezen voor goede nieuwe locaties, het op niveau houden of brengen van bestaande goede plekken en afscheid moeten nemen van kwalitatief mindere locaties.
De gemeenten die daarmee aan de slag moeten zijn Enschede, Rijssen-Holten, Almelo, Hellendoorn, Twenterand, Wierden, Borne en Hengelo.
Het doel is om de vraag en het aanbod van bedrijventerreinen op uiterlijk 1 juli 2020 perfect op elkaar afgestemd te hebben. Een evenwichtige markt voor bedrijventerreinen is essentieel voor een sterke regionale economie, aldus de provincie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.