nieuws

'Uitgerookte' slager terug naar Balkbrug

De slagerij komt terug naar Balkbrug
De slagerij komt terug naar Balkbrug
Slagerij Van Broekhuizen komt terug naar Balkbrug. Twee-en-een-half jaar geleden verhuisde de slagerij van Balkbrug naar Dalfsen. "Balkbrug bleven we missen."

Rookverbod

Volgens slager John Benno van Broekhuizen heeft de terugkomst niets te maken met het feit dat de slager het vlees niet mag roken in Dalfsen. De gemeente legde de slagerij in november 2016 een dwangsom van 50.000 euro op, vanwege geuroverlast.
Van Broekhuizen loste dit op door al het vlees te roken in Balkbrug. En nu doet hij daar nog een schepje bovenop: de hele slagerij in Balkbrug gaat weer open. Op precies dezelfde locatie als voorheen.

'Wanneer weer terug?'

''Eigenlijk wisten we vrij snel dat we ook weer terug naar Balkbrug wilden. In Dalfsen hebben we te weinig opslagruimte en het roken van vlees deden we sowieso al een poos in Balkbrug,'' zegt Van Broekhuizen.  
''Daarbij misten we Balkbrug. Ik ben er zelf opgegroeid, en veel inwoners uit Balkbrug vroegen me wanneer we weer terugkwamen. Nou, binnenkort dus.'' Naar verwachting opent de slagerij eind november van dit jaar.

Vergunning

Aan de slagerij in Dalfsen verandert er verder niets. Deze blijft gewoon open. Ondertussen is de slager bezig om vergunningen rond te krijgen in samenwerking met de gemeente, om toch te mogen roken in Dalfsen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.