nieuws

Drie studenten Saxion krijgen Gerard Sanderinkbeurs van 10.000 euro

Drie studenten van Saxion zijn vanmiddag in Enschede blij gemaakt met een Gerard Sanderink Studiebeurs. Kevin Lansink uit Oldenzaal, Loes Kleinsmit uit Almelo en Max Ligtenberg uit Enschede hebben elk een beurs van maximaal 10.000 euro ontvangen van de Twentse ondernemer.Â
Gerard Sanderink is eigenaar van het investeringsbedrijf Sanderink Investments. Hij heeft de beurzen voor de vierde keer uitgereikt aan studenten van de Universiteit Twente en hogeschool Saxion die moeite hebben om hun studie te bekostigen. 

Ontwikkelen

Het beurzenprogramma moet jonge, talentvolle studenten in hun ontwikkeling ondersteunen. In ruil daarvoor verplichten zij zich na hun studie minimaal drie jaar in Twente aan het werk te blijven.
In totaal zijn er nu 28 studenten van Saxion en de Universiteit Twente die een Sanderinkbeurs hebben. Door omstandigheden zijn er dit jaar geen nieuwe beurzen uitgereikt aan studenten van de Universiteit Twente. Beurzen die al eerder aan UT-studenten zijn uitgereikt, worden wel verlengd.

Technologiecentrum

Sanderink kondigde bij de uitreiking aan dat er het komende jaar "stappen worden gezet" voor de realisatie van een ontwikkelcentrum in Twente. Dit centrum moet, met steun van Sanderink, de technologische infrastructuur van de regio versterken. Het kenniscentrum gaat zich onder meer richten op sensortechnologie en aandrijfsystemen voor treinen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.