nieuws

Samuel Armenteros niet met Zweden tegen Nederland

Samuel Armenteros
Samuel Armenteros
Samuel Armenteros kan Oranje niet dwarszitten in de poging om kwalificatie voor het WK voetbal af te dwingen. De voormalig spits van Heracles Almelo is niet opgeroepen voor de cruciale kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Zweden op dinsdag 10 oktober.
Armenteros maakte eerder dit jaar zijn debuut voor Zweden en maakte bij de vorige kwalificatieduels nog wel deel uit van de selectie. 

Hekkensluiter

De spits verruilde in augustus Heracles Almelo voor het Italiaanse Benevento. Armenteros deed tot nu toe pas 70 minuten mee bij de hekkensluiter in de Serie A.
John Guidetti, Ola Toivonen en Marcus Berg zijn wel geselecteerd voor het Zweedse voetbalteam, dat op zaterdag 7 oktober ook nog een thuiswedstrijd tegen Luxemburg speelt. Feyenoorder Sam Larsson is niet opgeroepen.

Drie punten meer
Zweden staat tweede in groep A met zestien punten, drie punten meer en een beter doelsaldo (zes doelpunten meer) dan het Nederlands elftal. Frankrijk staat met zeventien punten eerste, de plek die recht geeft op directe kwalificatie. De beste acht nummers twee (van de negen groepen) spelen een play-off voor het WK 2018 in Rusland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.