nieuws

Tweede Kamer houdt vast aan opening Lelystad Airport in 2019

Een meerderheid van de partijen in de Tweede Kamer is voor het openen van Lelystad Airport in 2019. Ook als dat betekent dat er laag gevlogen wordt over delen van Overijssel. Ook het CDA en D66 hebben zich daar in het debat over uitgesproken. In 2023 zou het luchtruim opnieuw ingedeeld kunnen worden, tot die tijd zullen omwonenden zeker overlast hebben.
Tijdens het debat in de Tweede Kamer ging het vooral over het proces en de slechte communicatie naar burgers en bestuurders. Volgens Martijn van Helvert van het CDA is er terecht veel boosheid. "Ik ken die emotie, die had ik ook bij het eerste debat vorige week. Daarbij kunnen de feiten vervagen." Het Kamerlid pleit voor een zo kort mogelijk durende situatie.
Daarnaast stelt Dijksma dat mensen die last vrezen te krijgen van de voorgestelde vliegroutes een extra mogelijkheid krijgen om hun verhaal te vertellen. Op die manier hoopt de staatssecretaris aan de omwonenden te laten zien dat ze de angst serieus neemt.

Parachutespringen in Twente?

Dijksma zegt dat er geen toekomst is voor het parachutespringen op Teuge. In geen enkele optie blijft die voorziening overeind. Ook niet bij een totale herinrichting van het luchtruim. Ze wil wel alternatieven onderzoeken en noemt Twente als mogelijke regio waar parachute gesprongen zou kunnen worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.