nieuws

Rechtbank beëindigt na twintig jaar tbs serieverkrachter Deventer

Rechtspraak
Rechtspraak
Er komt per direct een einde aan de tbs van een man die in 1996 veroordeeld werd wegens het verkrachten en betasten van zestien vrouwen in Deventer. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vanmiddag besloten.
Er zijn geen risico's meer dat de man opnieuw zedendelicten zal plegen. De man zat al die tijd in de tbs, maar is sinds vorig jaar al wel een vrij man die onder toezicht van behandelaars op zichzelf woont en een baan heeft.
De 48-jarige heeft in die twintig jaar tbs veel vooruitgang geboekt en veroorzaakt geen acuut gevaar meer voor vrouwen, aldus behandelaars. De tbs'er zegt dat zijn daden in de jaren negentig vooral werden veroorzaakt door een verkeerde partner. Volgens de rechtbank is er nog steeds een vangnet om de man die tegenwoordig in Almere woont.

Complimenteren

"Het is tijd om u terug te krijgen in de maatschappij", aldus de rechtbank, die benadrukte dat de bedoeling van tbs is dat veroordeelden uiteindelijk weer terug in de maatschappij komen. "We moeten u complimenteren, u heeft een enorme tijd in de tbs gezeten, dat zal niet makkelijk geweest zijn, maar u bent heel ver gekomen. Daarvoor willen we u wel complimenteren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.