nieuws

'Er ligt een alligator in het water in Kampen'

Wijkagenten in Kampen kregen woensdag een bijzondere melding: er zou in de wijk De Maten ter hoogte van de Ballade een alligator in het water gezien zijn. Dat schrijft de politie op Facebook.
De vrouw die de melding had gedaan, had ook een foto gemaakt waarop het hoofd van het reptiel te zien zou zijn. ,,Ook wij keken elkaar even vreemd aan toen deze melding binnen kwam. Maar we komen soms de gekste dingen tegen dus je weet maar nooit."

Misschien levensecht

Eenmaal aangekomen op de locatie, konden de agenten de alligator niet vinden. ,,Afgaand op deze foto, en het feit dat de alligator inmiddels niet meer op dezelfde plek lag, kregen wij de indruk dat het hier toch misschien om een levensechte alligator zou kunnen gaan."
Een buurtbewoner wees de agenten er niet veel later op dat de alligator iets verderop boven water was gekomen. Toen bleek echter al snel dat het om een kunststoffen replica ging. Toch neemt de politie dit soort meldingen serieus. ,,Het komt helaas wel eens vaker voor dat er exotische dieren in de natuur worden vrijgelaten. Gelukkig ging het hier niet om een echt exemplaar en konden ook wij met beide armen en benen intact weer naar huis."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.