nieuws

Directeur Twente Airport: 'Paracentrum blijft wat mij betreft in Teuge'

Verhuist het paracentrum Teuge straks naar Airport Twente? Staatssecretaris Dijksma noemde vandaag parachutespringen op Twente als mogelijke optie. Vliegveld Teuge zit namelijk in de problemen door de aanvliegroutes van Lelystad Airport. Maar directeur Meiltje de Groot van zowel Airport Teuge als Twente Airport is duidelijk: "Wat mij betreft blijft het paracentrum gewoon in Teuge."Â
Toch lijkt de sluiting van Teuge steeds dichterbij te komen. Een meerderheid in de Tweede Kamer schaarde zich vandaag achter de aanvliegroutes die voor Lelystad Airport zijn uitgestippeld. In april 2019 moet Lelystad open gaan.
Parachutespringen op vier kilometer hoogte kan dan niet meer vanaf Teuge. De toestellen mogen nog maar op maximaal 1500 meter vliegen. Dat is te laag voor een parachutesprong. 

Is Twente Airport een optie?

"Het zou kunnen", zegt Meiltje de Groot. "Maar we hebben daar nog niet naar gekeken. We moeten dan uitzoeken of het kan in het luchtruim boven Twente, maar daar zijn we nu nog niet mee bezig. Wat mij betreft is het daarvoor ook nog de vroeg en blijft het paracentrum in Teuge." 
Airport Teuge dreigt samen met de gemeenten Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Voorst met een kort geding. Ze willen dat staatssecretaris Dijksma onderzoek doet naar een alternatieve route, waardoor Teuge open kan blijven.

Dijksma krijgt twee weken de tijd

"We hebben een brief gestuurd naar de staatssecretaris", zegt de Groot. "Als we binnen twee weken geen duidelijke antwoorden krijgen op onze vragen, dan stappen we naar de rechter. Tot nu toe hebben we die antwoorden nog niet ontvangen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.