nieuws

Commissie Regionaal Overleg Twente Airport vergadert voor de eerste keer

Ze handelen klachten af over Airport Twente. Ze geven advies aan de provincie. Ze overleggen met alle belanghebbenden. De Commissie Regionaal Overleg Twente Airport is vanavond voor het eerst bij elkaar gekomen voor een vergadering in Denekamp.Â
"We voeren enkele keren per jaar overleg met alle belanghebbenden, zodat de luchthaven goed kan functioneren", zegt voorzitter Erik Back van de commissie. De commissie is niet de zoveelste praatclub over de luchthaven, het is een verplichting vanuit de Luchtvaartwet die volgens Back erg belangrijk is. 

Klachten

"Hier kunnen mensen terecht met hun klachten. We kunnen hier met elkaar monitoren wat er gebeurt rondom de luchthaven. Dat is belangrijk", legt Back uit.
Klachten over de luchthaven waren er nauwelijks sinds de opening in maart, zo viel tijdens de eerste vergadering te horen. Slechts drie keer werd geklaagd over geluidsoverlast van vliegtuigen. Maar die klachten kwamen op tijdstippen dat de luchthaven niet open was. 

'Businessjets weten Twente te vinden'

Directeur De Groot van Twente Airport deelt tijdens de vergaderingen ook de laatste ontwikkelingen rond de luchthaven. Ze vertelde vandaag dat steeds meer businessjets op Twente landen. Deze zomer bijvoorbeeld het voltallige voetbalteam van het Engelse Everton, dat op trainingskamp was in De Lutte. 
"We merken wel dat het klein vliegverkeer nog meer op gang moet komen", zegt De Groot. "We willen ook snel iets doen aan de ontsluiting aan de noordkant van het vliegveld, waar nu nog hekken staan. Ook zijn er aan die zijde nog geen horecavoorzieningen. Voor passagiers is er na een vlucht geen plek waar ze een kop koffie kunnen drinken of iets kunnen eten." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.