nieuws

Gemeente Deventer wil volgend jaar meer geld vrijmaken voor duurzaamheid

Skyline van Deventer
Skyline van Deventer
De gemeente Deventer wil volgend jaar meer investeren in duurzaamheid en de economie van de stad. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor in de begroting over 2018 tot en met 2021.
Omdat de gemeente er financieel goed voor staat, is er ruimte om de komende jaren te investeren. Er komt onder meer extra geld beschikbaar voor onkruidbestrijding, de zorgpolis voor mensen met lage inkomens en voor de digitalisering van de gemeente. 

Achterstallig onderhoud inhalen

Er komt jaarlijks structureel een ton bij voor onkruidbestrijding. Dat is nodig, stelt wethouder Frits Rorink. "De bezuinigingen van de afgelopen jaren deden pijn in de openbare ruimte. Met dit geld zetten we een flinke stap naar een beter onderhoudsniveau."
Het aantal mensen dat in Deventer gebruik maakt van een minimapolis is in 2017 van 1600 naar 2400 gegroeid. Daarom is er extra geld nodig om dit in stand te houden. "We bieden hiermee een goede zorgverzekering aan voor mensen met een laag inkomen. Zo houden we zorg toegankelijk", zegt wethouder Jan Jaap Kolkman. 

Impuls voor economie en duurzaamheid

In het eerste jaar van deze begroting stelt het college voor om 150.000 euro te reserveren voor duurzaamheid en energieneutraliteit. In de drie jaar daarna is dat bedrag 200.000 euro. Als de plannen door de gemeenteraad komen, verwacht het college een impuls voor de Deventer economie.
In 2018 is er 250.000 euro beschikbaar, vanaf 2019 wordt dit 300.000 euro. "Dit is de vierde sluitende begroting op rij", aldus wethouder Liesbeth Grijsen. De begroting wordt op 8 november behandeld in de Deventer gemeenteraad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.