nieuws

Leerlingen Hardenberg ontwijken dode hoek

Negentien basisscholen uit de gemeente Hardenberg nemen deel aan het verkeerseducatieproject 'Dode hoek' dat vanochtend is gestart. De kinderen worden zich bewust van hun positie ten opzichte van een vrachtwagen of landbouwvoertuig. Want waar kun je wel of niet veilig staan?Â
"Wij hebben net geleerd dat je rechts achter een vrachtwagen veilig kunt fietsen. Daarnaast moet je altijd zorgen dat je oogcontact hebt met een chauffeur", vertelt Romy uit groep 8. 

Spiegels

Het project start met een video. "Daarin worden de plekken van een dode hoek uitgelegd", vertelt Peter van den Honert van Veilig Verkeer Nederland. "Daarna lopen ze in groepjes langs vrachtwagens en landbouwvoertuigen en kunnen ze zelf ervaren waar de chauffeur ze wel kan zien en waar niet. De kinderen nemen namelijk zelf ook plaats in de cabine, zodat ze in de spiegels kunnen kijken." 

Op de fiets

Of de leerlingen nu beter opletten als ze weer op hun fiets stappen? "Dat deed ik altijd al, maar ik weet nu wel beter wat de gevaren inhouden", zegt Sarah. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.