nieuws

UIT-tips voor het weekend van 30 september en 1 oktober

Pasar Djempol
Pasar Djempol
De UIT-agenda staat weer boordevol leuke dingen om te doen! Dit weekend glaskunst in Tubbergen, Oosterse gerechten in Enschede, op bezoek bij de Politie in Hengelo, een historische optocht in Kampen en nog veel meer.
Camperbeurs en Crea Weekend Najaar Hardenberg
Dit weekend kun je in de Evenementenhal Hardenberg maar liefst twee beurzen bezoeken. Tijdens ‘Crea Weekend Najaar’ kun je je uitleven met alles op het gebied van creatieve hobby’s en knutselen. En op de Camperbeurs zijn alle primeurs en trends op campergebied te zien. Beide beurzen zijn zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.
Glasrijk Tubbergen
Tot en met zondag staat Tubbergen weer in het teken van glas! Glasrijk Tubbergen is een jaarlijks terugkerende manifestatie met diverse exposities op het gebied van glaskunst. Op verschillende binnen- en buitenlocaties, verspreid over Tubbergen, tonen kunstenaars beeldende kunstobjecten, installaties, design en glas-in-lood.
Pasar Festival Djempol Enschede
Proef een stukje Azië tijdens het Pasar Festival Djempol in Enschede! Van vrijdag t/m zondag staat  Expo Twente helemaal in het teken van Aziatische spulletjes, Oosterse gerechten en veel muziek.
De klanken van Indonesische muziek en de geuren van de heerlijkste gerechten maken een bezoek aan het Pasar Festival tot een unieke belevenis. Vrijdag is de Pasar tot 23.00 uur geopend. Zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 20.00 uur.
Open Dag Politie Hengelo
Altijd al willen weten wat een politieagent allemaal doet? Kom dan zaterdag naar de Open Dag van de Politie Hengelo. Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn er bij het politiebureau aan de Willemstraat diverse demonstraties en worden diverse facetten van het politiewerk getoond. Ook de brandweer en een ambulance zijn aanwezig! Een unieke kans dus om dit alles eens van dichtbij mee te maken.
Historische optocht Kampen
Zaterdag is Kampen het toneel voor de historische optocht! Met dit unieke evenement wordt de intocht van de bisschop en landsheer Filips van Bourgondië, 500 jaar geleden, levend in beeld gebracht. De zeelieden van De Kogge en de Ridders van de IJssel zijn prominent aanwezig.
Ook wordt het Van Heutszplein al vanaf 10.30 uur in Middeleeuwse sferen gedompeld. De historische optocht start om 13.30 uur bij de manege van de Deltaruiters.
Deventer Levende Etalages
De Deventer binnenstad wordt zondag van 13.00 tot 17.00 uur omgetoverd tot één groot theaterfestijn waarbij ruim 70 winkels hun etalage presenteren als podium voor de amateurkunsten! Ook zijn er verschillende straatacts te zien en zijn de winkels geopend. Geniet van korte optredens, living statue-achtige performances, schilderen in de etalage, demonstraties etc.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.