nieuws

'Muziek aan bed' zoekt cellist in omgeving Zwolle

Muziek als medicijn, dat is waarin Tjakina Oosting gelooft. Ze is cellist en vormt samen met Marieke van der Heyden een duo dat samen op één cello aan het bed van een ziek kind speelt, genaamd 'Muziek aan bed'.
“Wij geloven in muziek als medicijn. Wij zien het met eigen ogen: een lach, een traan, beweging, berusting, allemaal mooie reacties op ons optreden,” zegt Oosting in Overijssel Vandaag op TV oost. 

Bach of Heksenlied

Het duo reist het hele land door om in ziekenhuizen te spelen voor kinderen. Het repertoire wordt doorlopend uitgebreid om met de juiste muziek in te spelen op de verschillende doelgroepen, leeftijden en situaties aan bed. "Afhankelijk daarvan spelen we Bach of de Bolero, of als kinderen dat willen Buurman en Buurman of het heksenlied."

Op zoek

Voor de omgeving Zwolle zijn ze nu op zoek naar een cellist om een nieuw duo te vormen. Ook kunnen geriatrische instellingen zich aanmelden. In de regio Zwolle kunnen zorginstellingen voor mensen met dementie zich aanmelden voor traject van twee jaar, dat grotendeels wordt bekostigd uit subsidies.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.